Stucwerk, Mooie gladde muren voor een strak interieur


Strak stucwerk kan ervoor zorgen dat de muren en plafonds er weer als nieuw uitzien. Scheuren worden met stucwerk weggewerkt en licht zal beter over de ruimte verdeeld worden. Kortom, goed stucwerk maakt de ruimte echt af.

 

Stucen is in principe een simpel proces: de wanden en plafonds worden door een stukadoor geëgaliseerd. Kort gezegd zijn er twee verschillende doeleinden waarvoor stucwerk gebruikt wordt. Stucwerk kan worden gebruikt als onderlaag zoals bij bijvoorbeeld het behang klaar stucen of saus klaar stucen van een wand. Daarnaast kan het stucwerk met gewenste kleur als afwerking dienen.

 

Er zijn verschillende soorten stucwerk verkrijgbaar. Van alle opties wordt egaal pleisterwerk het vaakst gekozen. Deze soort stucwerk wordt handmatig op de bestaande ondergrond aangebracht. Het gladde pleisterwerk is onderhoudsvriendelijk. Beschadigingen kunnen snel worden aan geheeld en vlekken kunnen eenvoudig per wandgedeelte opnieuw worden gesausd. Deze manier van stucen is ideaal voor het behang klaar stucen of saus klaar stucen van een oppervlak. De keuze voor stucwerk is met name afhankelijk van je eigen smaak. Je kunt bekijken welk soort stucwerk het beste bij je interieur past. Daarnaast is het van belang om een definitief goed eindresultaat te verkrijgen door het volgende toe te passen:

  • Verwijderen van loszittende materialen op de muur,
  • De juiste voorstrijk gebruiken,
  • Hoek-'of eind profielen toe te passen voor een strak resultaat,
  • Glasvezelband,
  • Stuc mortel,
  • Eventueel Fill and Finish voor een zeer glad eindresultaat.

Wij komen graag met u in gesprek waarbij u uw wens kenbaar kan maken. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen met voorbereidende werkzaamheden waaronder bijvoorbeeld het verplaatsen van elektra dozen.